Η ιστοσελίδα μας bebejou.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Baby Shower Party: Ποια είναι τα καλύτερα δώρα!

Posted by Marilena 10/12/2019 0 Comment(s)

Baby Shower Party.  Ποια είναι τα καλύτερα δώρα!

Το ‘’Baby Shower Party’’ είναι το πάρτυ που γίνεται για να καλωσορίσουν φίλοι και συγγενείς τον ερχομό του νεογέννητου μωρού! Με αυτόν τον τρόπο η οικογένεια συγκεντρώνει τους ανθρώπους αυτούς μαζί ,για να βοηθήσουν και να διαδραματίσουν ένα ρόλο στη ζωή του παιδιού τους.

Η λέξη ‘’Shower’’ σημαίνει στα ελληνικά μπόρα και προσδιορίζει μεταφορικά την βροχή δώρων που δέχεται η μέλλουσα μαμά  ως ένδειξη αγάπης!

Το σημαντικότερο όμως εκείνης της ημέρας είναι ότι η μέλλουσα μανούλα έχει την ευκαιρία να περάσει ευχάριστες στιγμές με κοντινά της άτομα, να μοιραστεί σκέψεις και ιδέες  που έχει μαζί τους και να νιώσει την φροντίδα και την αγάπη τους για αυτήν και το μωράκι της.

Στην Ελλάδα το έθιμο φαίνεται καινούριο, αντιγραμμένο από τις αμερικάνικες παραδόσεις όμως δεν είναι. Κατά την αρχαιότητα η ίδια τελετή ονομάζονταν Αμφιδρόμια, με την μόνη διαφορά ότι γινόταν την 10η ημέρα μετά την γέννηση του μωρού, όπου η μητέρα κρατώντας το αγκαλιά περιφερόταν γύρω από το σπίτι, (εξού και η λέξη (αμφιδρόμια) ,την οποία οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με εορταστική διάθεση και έδιναν τα δώρα τους στους γονείς, για το παιδί.

Εάν σκέφτεστε ποιο θα ήταν το τέλειο δώρο για το shower party θα σας δώσουμε μια κατεύθυνση για να κάνετε ένα ξεχωριστό και χρήσιμο δώρο στη μαμά που αξιοποιηθεί άμεσα για το μωρό!

Οι πάνες για το μωρό είναι από τα πιο χρήσιμα δωράκια, οι γονείς θα χρειαστούν παρα πολλές για πολύ καιρό.

Μια κουβέρτα αγκαλιάς ή μια μεγάλη κουβέρτα για το κρεβάτι . Θα την βολευτούν πολύ στις βόλτες τους με το μωράκι ή ακόμα καλύτερα την μεγάλη κουβέρτα θα την έχουν για πάντα μέσα στο σπίτι!

Το νάνι του μωρού ή αλλιώς το πανάκι παρηγοριάς. Όλα τα μωρά προσκολλούνται με ένα νάνι, ένα κουκλάκι, ένα μαλακό ύφασμα και το θέλουν πάντα και παντού μαζί τους. Για να κοιμηθούν, για να μην κλαίνε. Είναι ο κολλητός τους φίλος!

 Αποστειρωτής και μπιμπερό, επίσης πολύ χρήσιμα δώρα κάθε νέα μανούλα είτε θηλάσει αποκλειστικά είτε δώσει ξένο γάλα τα χρειάζεται σίγουρα.

Φορμάκια και ζιπουνάκια. Χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, το μωρό θα κάνει πολλές αλλαγές. Προτιμήστε και λίγο μεγαλύτερα νούμερα για να φορεθούν πιο μετά.

Ενδοεπικοινωνία. Με κάμερα ή όχι, εξαίσια ιδέα για τους γονείς! Θα ακούν το μωρό από όλα τα σημεία του σπιτιού και σε περίπτωση που κλάψει θα είναι αμέσως κοντά του.

 Η φωλιά του μωρού είναι φανταστικό δώρο! Περιβάλλει το μωρό μεταφέρεται παντού μέσα στο σπίτι και είναι πολύ εξυπηρετική. 

Το μάρσιπο είναι επίσης πολύ καλό δώρο. Η μαμά θα βάζει το μωράκι της μέσα, θα το έχει επάνω της και θα της επιτρέπει να έχει ελεύθερα τα χέρια της και να κάνει και άλλες δουλειές.

Το παιδικό ρηλάξ. Τι ωραίο δώρο! Τα μωρά θέλουν πολύ κούνημα για να κοιμηθούν και ηρεμήσουν προτιμήστε ένα ρηλάξ με δόνηση και μελωδίες. Θα βάζουν το μωράκι τους εκεί και θα νανουρίζετε σε 2 λεπτά!

Το μπάνιο του μωρού! Εάν έχετε πολύ άμεση σχέση και θέλετε να πάρετε ένα πολύ καλό δώρο αδιαμφισβήτητα είναι αυτό . Βρεφικό μπανάκι με βάση ή χωρίς ανάλογα με τους χώρους και τις ανάγκες τους !

Όποιο και να είναι το δώρο σας, μικρής ή μεγάλης αξίας σημασία έχει ότι για να παρευρίσκεστε σε αυτό το πάρτυ έχετε αποδείξει την αγάπη σας και την αφοσίωση σας σε αυτήν την οικογένεια . Για αυτό το λόγο και εκείνοι σας έχουν επιλέξει για να βρίσκεστε κοντά τους σε αυτές τις στιγμές! Να περάσετε υπέροχα και να ευχαριστηθείτε την στιγμή!