Η ιστοσελίδα μας bebejou.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γνωρίζοντας τη Miffy…!

Posted by Bebejou 23/02/2018 0 Comment(s)

Μια φορά και έναν καιρό το παραμύθι ξεκινά για να κοιμηθείς και να έχεις τα πιο όνειρα γλυκά! Κάπως έτσι γεννήθηκε και η γλυκιά Miffy! Από ένα όμορφο παραμύθι ύπνου για ένα μικρό λευκό λαγουδάκι που έπαιζε στον κήπο.

H Miffy "γεννήθηκε" το 1955 από τον Dick Bruna που αφηγείτο στον μεγαλύτερο γιο του Sierk τις περιπέτειες της μικρής Miffy για να κοιμηθεί. Ούτε που το φανταζόταν βέβαια τότε κι ο ίδιος πως αυτό θα ήταν μόνο η αρχή γιατί αναμφίβολα τα πιο όμορφα σενάρια γράφει η ίδια η ζωή!

Από την αφήγηση ενός παραμυθιού στο σήμερα…
 

Σιγά σιγά η Miffy άρχισε να είναι κάτι παραπάνω από ένα γλυκό παραμύθι ύπνου… Την ίδια χρονιά ο Dick Bruna σχεδίασε το μικρό λαγουδάκι αποφασίζοντας πως θα είναι κοριτσάκι και έγραψε το πρώτο της βιβλίο!

Ακολούθησαν σχεδόν 30 ακόμη βιβλία που αφηγούνται της περιπέτειες της γλυκιάς Miffy.

Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία ο δημιουργός της Dick Bruna γεννήθηκε τη χρονιά του λαγού!
 

H ονομασία “Miffy” προέρχεται από την ολλανδική λέξη "konijntje", που σημαίνει "μικρό λαγουδάκι". Μέχρι το 1996 το όνομα της Miffy διέφερε από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα στην Γαλλία ήταν γνωστή ως "le petit lapin"!

Η Miffy είναι απλή, γλυκιά και αθώα! Έχει μια θετική στάση και είναι πάντα ανοιχτή σε νέες εμπειρίες ενώ απευθύνεται σε παιδιά σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας!

Μέχρι σήμερα οι ιστορίες της μικρής ηρωίδας έχουν πουλήσει πάνω από 85 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ έχουν οδηγήσει σε δύο ξεχωριστές τηλεοπτικές σειρές. Τον Ιανουάριο του 2013 μάλιστα κυκλοφόρησε και μία ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο “Miffy the Movie”!