Η ιστοσελίδα μας bebejou.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ποιο βρεφικό στρώμα να διαλέξω;

Posted by Marilena 08/01/2020 0 Comment(s)

Το βρεφικό στρώμα είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές για το μωρό σας.

Τα πρώτα 5 έτη ανάπτυξης του παιδιού είναι και τα πλέον σημαντικά καθώς ,ως βρέφος κοιμάται έως και 15 μιση ώρες την μέρα, ενώ ως νήπιο μέχρι 11 μιση ώρες , επομένως περνάει πολλές ώρες στο κρεβάτι του. Σε αυτό το διάστημα το σώμα αναπτύσσεται με πολύ γρήγορούς ρυθμούς . Το στρώμα έχει τον μεγαλύτερο ρόλο στην σωστή υποστήριξη της σπονδυλικής στήλη του.

Θα  πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε τα σημαντικότερα στοιχεία για την επιλογή του.

Καταρχάς το στρώμα θα πρέπει να είναι καινούριο. Μην αποφασίσετε να πάρετε στρώμα δανεικό, από προηγούμενο μωρό. Ο λόγος είναι γιατί ένα παιδί κοιμόταν πριν σε αυτό, θα μπορούσε να είχε συμβεί κάποιο ‘’ατύχημα’’ και να έχει λερωθεί το στρώμα,  πόσο μάλλον να έχει κάνει  μούχλα στο εσωτερικό του και να μην φαίνεται εξωτερικά.

Πριν αγοράσετε στρώμα θα έχετε πληροφορηθεί για τις εσωτερικές διαστάσεις της κούνιας. Χρειάζεστε ένα στρώμα ίσων διαστάσεων με το εσωτερικό του κρεβατιού ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. 2 -3 εκατοστά κενό μεταξύ στρώματος και κρεβατιού θα ήταν παγίδα για  να δαχτυλάκια του μωρού.

Η πυκνότητα του στρώματος. Ιδανικά το στρώμα θα πρέπει να είναι ημίσκληρο, ούτε δηλαδή σκληρό (σκέτος κοκοφοίνικας) , ούτε μαλακό (σκέτο λάτεξ). Στην πρώτη περίπτωση γιατί το σώμα του μωρού πιέζεται , στην δεύτερη γιατί βουλιάζει.  Σε κάθε μια από τις 2 περιπτώσεις, δεν μπορεί να κάνει κινήσεις .

Το ύφασμα και τα υλικά κατασκευής του στρώματος.

Το στρώμα θα πρέπει να έχει υποαλλεργικό ύφασμα, με ειδική επεξεργασία anti-acarea ώστε να μην δημιουργούνται ακάρεα και μικροοργανισμοί. Προτιμήστε στρώμα με βαμβακερό πλενόμενο κάλυμμα , για να μπορεί να πλυθεί σε περίπτωση που λερωθεί.. Κατασκευασμένο με επιλεγμένα και πιστοποιημένα υλικά.

Το κύριο υλικό κατασκευής. Κοκοφοίνικας ή memory foam;

Είναι δική σας η επιλογή! Εάν κάνετε μια έρευνα σε διάφορα forums θα παρατηρήσετε ότι ο απόψεις διίστανται. Το coco latex είναι μια καλή και οικονομική σχετικά επιλογή. Θα πρέπει όμως αρχικά να το αφήσετε εκτός κρεβατιού, 1-2 ημέρες, γιατί ο κοκοφοίνικας έχει μια μυρωδιά. Καθώς επίσης θα πρέπει να βρείτε coco latex με φερμουάρ στο κάλυμμα για να ανοίγει και να αερίζεται τακτικά. Τα memory foam είναι ανώτερης τεχνολογίας στρώματα, δεν περιλαμβάνουν κοκοφοίνικα, επομένως δεν υπάρχει άγχος περί ακάρεων , μούχλας, μυρωδιάς. Είναι κατασκευασμένα από βιολογικό σπόγγο με δισεκατομμύρια κυψελίδες ώστε να εισέρχεται και να εξέρχεται συνέχεια ο αέρας και έχουν αποσπώμενο κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται συνέχεια.

Δείτε εδώ όλα τα στρώματα!

Το πάχος του βρεφικού στρώματος θα πρέπει να είναι μέχρι 10 εκατοστά. Στρώμα μεγαλύτερο των 10 εκατοστών δίνει ύψος στο παιδί και αυτόματα του επιτρέπει να σκαρφαλώσει και να βγει από το κρεβάτι.

Τέλος , ανά τακτά χρονικά διαστήματα εναλλάσσουμε την θέση του στρώματος .Το πάνω μέρος προς τα κάτω και το πίσω μέρος προς τα εμπρός. Αυτό συμβαίνει για να μην βυθίζεται το στρώμα στο σημείο που αφήνεται το μωρό σας για να κοιμηθεί!