Ο Mickey και η Minnie Mouse είναι αναμφίβολα το πιο αγαπημένο ζευγάρι μικρών και μεγάλων.  Και αν και η αγάπη τους μετρά 90 χρόνια γιορτάζουν με τον ίδιο ενθουσιασμό την ημέρα των ερωτευμένων σαν μικρά παιδιά!

Μια φορά και έναν καιρό στον μαγικό κόσμο της Disney…!

  1. Ο παρά λίγο “Mortimer Mouse”! Όλα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι με το τρένο το 1928. O 27 χρόνος τότε Walt Disney επιστρέφοντας από μία όχι και τόσο καλή επαγγελματική συνάντηση άρχισε να σκιτσογραφεί στη διάρκεια της διαδρομής ένα ποντίκι. Φυσικά δεν γνώριζε πως αυτό το γλυκό ποντίκι θα γινόταν ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων και η μασκότ μίας πολυεθνικής εταιρίας αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων! Ονόμασε το σκίτσο Mortimer Mouse και το παρουσίασε στη σύζυγο του Lily. Ευτυχώς η ίδια έκρινε πως ο μικρός ήρωας χρειαζόταν ένα πιο γλυκό όνομα όπως Mickey! Ο Walt Disney συμφώνησε μαζί της και γεννήθηκε ένα αστέρι!
  2. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε η Minnie μαζί με τον Mickey ήταν το 1928 στη σύντομη ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο: “Plane Crazy”. Σε αυτό το επεισόδιο ο Mickey προσκαλεί τη Minnie να απολαύσουν μαζί μία βόλτα με το αεροπλάνο του! Στη μέση της πτήσης ο Mickey φιλάει τη Minnie για πρώτη φορά όμως η αντίδραση της δεν είναι η αναμενόμενη! Τον χαστουκίζει και φεύγει από το αεροπλάνο μετατρέποντας το φόρεμα της σε αλεξίπτωτο!
  3. Στις 18 Νοεμβρίου 1978, προς τιμήν των 50ων γενεθλίων του, ο Mickey έγινε ο πρώτος ήρωας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame! Το αστέρι του βρίσκεται στο 6925 Hollywood Blvd.
  4. H πρώτη φορά που αναφέρθηκε η Minnie ως το κορίτσι του Mickey ήταν το 1929 στη σύντομη ιστορία “Mickey’s Follies” μέσω ενός τραγουδιού: “Got a sweetie…she’s my little Minnie Mouse”! Το τραγούδι εδραιώνει τον Mickey και την Minnie ως ζευγάρι εκφράζοντας τη σημασία που έχει η Minnie για τον σύντροφο της. Το τραγούδι θα γίνει το θεματικό τραγούδι για την τότε σειρά επεισοδίων τους, καθώς και το θεματικό τραγούδι των δύο τηλεοπτικών σειρών “Mouse Factory” και “Mickey Mouse Works” της Disney prime time!
  5. Η Minnie είχε πει κάποτε για τον «άνδρα των ονείρων της» που δεν είναι άλλος από τον Mickey: «Είναι αυτός που θα έρθει όλο ενθουσιασμό στο δωμάτιο, θα ανάψει το φως και υπό τους ήχους όμορφης μουσικής θα υποκλιθεί μπροστά μου προσφέροντας μου λουλούδια! Είναι αυτός που με κάνει να γελώ!»
  6. Το ολόκληρο όνομα της Minnie είναι Minerva!
  7. Ο Walt Disney ήταν η φωνή των αγαπημένων ηρώων Mickey και Minnie από το 1929 έως το 1946 καθώς δεν του άρεσε η φωνή κανενός άλλου από τους ηθοποιούς που είχαν έρθει τότε για τους ρόλους.
  8. Ο αντίπαλος του Mickey, Mortimer Mouse, είναι ο πρώην φίλος της Minnie.
  9. Η Minnie είναι μία ανεπίσημη Πριγκίπισσα της Disney! Στην πραγματικότητα, ο Mickey της είπε πει κάποτε: “Θεέ μου Minnie, θα είσαι πάντα μία πριγκίπισσα για μένα!”
  10. Ο Mickey και η Minnie Mouse παντρεύτηκαν στην πραγματική ζωή! Η Russi Taylor που με τη φωνή της έδωσε πνοή στην Minnie παντρεύτηκε το 1991 τον Wayne Allwine τον άνθρωπο που ήταν φωνή του Mickey Mouse για 32 χρόνια! Το ζευγάρι έμεινε μαζί ως το τέλος της ζωής του Wayne Allwine το 2009.

Σχετικά άρθρα