Η ιστοσελίδα μας bebejou.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μεγαλώνω το παιδί μου με ασφάλεια!

Posted by Marilena 22/11/2019 0 Comment(s)

Έχουν περάσει οι πρώτοι έξι μήνες στο σπίτι και το μωρό σας ξεκίνησε το μπουσούλημα , το στριφογύρισμα στα πατώματα , στο κρεβάτι παντού. Είναι λίγο ανησυχητικό αρχικά..

Δεν αφήνετε κανέναν να μπεί με παπούτσια μέσα στο σπίτι , καθαρίζετε ανελλειπώς με dettol τα πάντα.
Παρατηρώντας όμως τις κινήσεις του μωρού αρχίζετε να διαπιστώνετε οτι κάθε γωνία του σπιτιού θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για το μικρούλι σας!

Ας τα πάρουμε απο την αρχή, εννοείται οτι το πάτωμα έχει μοκέτα ή κάποιο στρωματάκι ή παιδικό παπλωματάκι με παιχνίδια , δεν αφήνουμε το μωρό στο πάτωμα ελεύθερο γιατί μπορεί να γλιστρίσει και να χτυπήσει.

Προχωράμε σε οποιοδήποτε αντικείμενο φτάνει το οπτικό μας πεδίο μπουσουλώντας.
Θέλει σίγουρα πολύ προσοχή το τραπέζι του σαλονιού. Είναι χαμηλί και μπορεί το μωρό σας να κουτουλήσει.. Θα χρειαστείτε προστατευτικά για γωνίες σίγουρα.

Πάμε στους τοίχους και συναντάμε τις πρίζες!
Εννοείται οτι υπάρχουν ασφάλειες πρίζας! Καπάκια ειδικά που κουμπώνουν μέσα στην πρίζα και περιστρέφονται για χρήση.
Για όλες τις πόρτες υπάρχουν ειδικά stop, σε μορφή πέταλου, αγκαλιάζουν την πόρτα και δεν κλείνει ποτέ. Μεγάλη ανακούφιση!

Τι άλλο? Δεν τελειώσαμε.. Ασφαλώς έχουμε μια πόρτα ασφαλείας. Χρησιμοποιείται στα σημεία που έχουμε σκάλες , μπαίνει ακριβώς μπροστά , πιάνει απο κάσα σε κάσα και voilà...!
Θα κλειδώνει, δεν θα περνάει το μωράκι σας απο κεί, δεν θα υπάρχει φόβος με την σκάλα.

Ντουλάπια – συρτάρια. Τα ντουλάπια τα ασφαλίζουμε γιατί το μωρό μπορεί να αρχίζει να παίζει ανοιγοκλείνοντας τα και να χτυπήσει κάποιο δαχτυλάκι κατα λάθος, το ίδιο ισχύει και για τα συρτάρια, ασφαλώς!

Τέλος, πάμε στο δωμάτιο του. Η πιο βασική ασφάλεια είναι το προστατευτικό κάγκελο κρεβατιού. Έχει έρθει η ώρα να μετατρέψετε την κούνια με προεφηβική.
Θα αφαιρέσετε τα πλαϊνά κάγκελα αλλά δεν θα την αφήσετε έτσι.

Τα μωρά κινούνται κατα την διάρκεια του ύπνου . Δεν θα ήταν ασφαλές ένα κρεβάτι χωρίς προστατευτικό κάγκελο.
Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες σίγουρα θα αισθάνεστε ασφάλεια μέσα στο σπίτι και όλα θα κυλούν τέλεια στην καθημερινότητα!!