Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εγώ είναι η τρίτη φορά που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα βάλω το γάλα και τα μπισκοτάκια σου που ξέρω πόσο σου αρέσουν δίπλα στο τζάκι για να σε περιμένω! Τις προηγούμενες χρονιές που ήμουν πιο μικρός, μπορώ να το ομολογήσω πια πως είχα φάει μερικά γιατί ήταν τόσο νόστιμα που δε μπορούσα να αντισταθώ! Φέτος όμως μεγάλωσα! Είμαι ολόκληρος άνδρας πια! Είμαι τεσσάρων χρονών! Καταλαβαίνω πως τα μπισκοτάκια είναι για εσένα. Είναι το Ευχαριστώ της οικογένειας μου για τα δώρα που κάθε χρονιά μας φέρνεις και για την αγάπη σου! Δεν θέλω να φάω κάποιο στα κρυφά…! Αντιθέτως θα μείνω ξύπνιος να σε περιμένω και αν θέλεις να τα μοιραστούμε δεν έχω πρόβλημα…!

Άγιε μου Βασίλη δεν πιστεύω πως ένα παιδί αν είναι άτακτο δεν αξίζει δώρο. Είμαστε παιδιά και ξέρω πόσο μας αγαπάς. Δε γίνεται να μην κάνουμε ζαβολιές! Αυτό που έχει σημασία είναι να μαθαίνουμε τι είναι λάθος και να μη το ξανακάνουμε. Δεν είναι όμορφο να στεναχωρούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε!

Καλέ μου Άγιε μου Βασίλη σε ζάλισα… Είμαι και λίγο πολυλογάς! Τώρα που έμαθα να μιλάω δεν σταματάω! Ποιος σου γράφει το γράμμα; Η αγαπημένη μου γιαγιά γιατί αυτό που θα σου πω είναι το μικρό μας μυστικό!! Είναι κάτι που θέλει και αυτή πολύ αλλά λέει πως είναι μεγάλη για να σου γράψει ένα γράμμα και έτσι σου γράφω εγώ!

Το δώρο που σου ζητώ δεν είναι κάποιο παιχνίδι αλλά το ομορφότερο δώρο αγάπης. Θέλω μία μικρότερη αδερφή ή έναν αδερφό. Θέλω να παίζω μαζί του, να γελώ, να του μαθαίνω πράγματα ένα σωρό. Να είμαστε φίλοι αγαπημένοι και να εξερευνούμε μαζί τον κόσμο των μεγάλων! Το ξέρω πως δεν γίνεται το αδερφάκι που σου ζητώ να το έχω τις γιορτές όμως θέλω μία απάντηση σου. Αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ευχή μου τη νέα χρονιά ή πιο μετά. Αν πάλι δε γίνεται αυτό που ζητώ θα ήθελα να το ξέρω. Δε θα θυμώσω. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος.

Να πεις στους γονείς μου Άγιε μου Βασίλη πως δεν φοβάμαι μήπως δε με αγαπούν όταν καλωσορίσουμε στην οικογένεια μας το νέο μέλος της. Δε φοβάμαι μήπως με αγαπούν λιγότερο γιατί όπως λέει και η γιαγιά μου η αγάπη δεν μοιράζεται αλλά πολλαπλασιάζεται.

Να πεις στη μαμά μου που με προσέχει και είμαι η πρώτη της σκέψη κάθε στιγμή πως δε θα νιώσω παραμελημένος. Γνωρίζω πόσο μεγάλη φροντίδα χρειάζεται ένα νεογέννητο παιδί και θα είμαι δίπλα της να τη βοηθήσω και σαν μεγάλος αδερφός θα το προστατεύω πάντα!

Άγιε μου Βασίλη σε ευχαριστώ που με άκουσες!

Με αγάπη,
Λουκάς

Σχετικά άρθρα